Историческо посещение на премиера в Република Корея!  На Борисов всички посещения

...
Историческо посещение на премиера в Република Корея! 
На Борисов всички посещения
Коментари Харесай

Аспекти на голямото признание

Историческо посещаване на премиера в Република Корея! 

На Борисов всички визити са му исторически, само че някои са по-исторически. 

В Корея Борисов уговори милиардни вложения, както преди този момент уговори иранци да строят китайска атомна централа в Белене с американско присъединяване. (Може и да не е баш така разпределението на уговорките в Белене, само че в общи линии май беше по този начин.) По същия метод преди евроизборите беше дефинитивно уговорено " Фолксваген " да направи гигантска инвестиция някъде край Пловдив - огромен триумф за страната и почитание персонално към Борисов. След това споделиха, че инвестиция няма да има у нас, само че сме се класирали на второ място, което също е огромно самопризнание за страната; а пък в този момент в Корея споделиха, че " продължаващите договаряния с " Фолксваген " са се разчули по целия свят, та и чак в Корея! 

Така че за вложенията от огромните корейски компании у нас също сме оптимисти и сме сигурни, че те ще покажат и огромно почитание към нашия началник. Дет се вика - дори да няма един корейски вон инвестиция, уважението и отношението са значими. А не като в оня анекдот, дето Моше схванал, че Исак не му е откраднал сребърните принадлежности, само че неприятното възприятие останало. 

Но стига с тия вложения - те си вървят по етапен ред от Белене до Сеул. 

По-важното е, че министър председателят беше почетен от корейците и като каратист! Беше му присъден почетен девети дан по таекуондо - домакините му проведоха гала, облякоха го в кимоно XL, дадоха му да разбие дъска и го удостоиха както си би трябвало. Борисов дръпна една тирада за правилата на таекуондо и се появи като ценител на тия философии. 

За да допълним облика на този балкански Брус Ли, ще напомним някои негови триумфи в тази област. 

При предходно посещаване в Япония Борисов си водеше делегация, в която се числеше и тогавашният аграрни министър Мирослав " Мършата " Найденов. Борисов тогава ужким показваше умения в източните бойни изкуства и ритна няколко пъти министъра си - той се хилеше " доброволно ", давайки тип, че и той се забавлява. Другото мъжество на Борисов в Япония беше, че отхвърли поканата на домакините да види фамозна скулптура на Буда - очевидно с цел да избегне конфуза да бъде сниман с Буда. Маваши-геритата на Борисов в Страната на изгряващото слънце повече приличаха на селски шутове - само че който не схваща, да не се обажда!

Обаче един, дето схваща, преди години се беше обадил и разправяше, че всичките самохвалства на премиера за триумфите му в каратето са негови персонални измислици и пресиления. 

Така твърдеше през 2012 Цончо Колев - някогашен треньор по карате на премиера - че Борисов в никакъв случай не е бил играч по карате; че няма и не е имал черен колан на каратист; че клубът му по карате е основан от Алексей Петров; че в действителност единствените му заслуги към българското карате са в ролята му на админ, спуснат " от горната страна ".

Което ни припомня и една друга специфичност на Борисов. Когато приказва за своите заслуги, той споделя - моят дан. Думата дан кардинално е в женски жанр, когато става дума за заслуги, и в мъжки, когато се приказва за степени на развиване в бойните изкуства. Явно желанието на премиера да има същински дан в каратето го кара да сменя джендъра на другата дан. 

Е, в този момент към този момент си има същински черен колан и девети дан по карате - почетен, като професурата на някои професори, но дан! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР